Managementul lui Ghita la Realitatea da primele roade


“Ce nu se poate face cu bani se poate face cu foarte multi bani!”. Nu stiu din care mare filosof antic e citatul dar e la mare cautare printre filosofii timpurilor noastre. Aia care, prin voia domnului ( cu d mic ca e domnul de la centru!) si pe baza de cotizatie, au ajuns in cate-o functie despre care nici nu ne-am fi imaginat ca exista in nomenclatorul administratiei statului iar acum ne fericesc pe toti cu talentul lor managerial.

Prin 2007 a avut loc marea fratie a suspendarii lui Basescu. Cu riscul de a-mi mai auzi niste injuraturi, consider si acum ca si atunci ca a fost o mare greseala. De dragul aratarii muschilor catorva baieti, Basescu, ce se afla inca de atunci pe o panta negativa, a fost relansat cu fala pe soclul de reformator al statului prin victimizarea sa si prin definirea falsa a doua tabere antagonice ireconciliabile. Pe de o parte mogulii, oligarhii, Grivco si tot ce mai poate fi rau in tara asta iar de partea cealalta poporul sarac si cinstit alaturi de singurul izbavitor, Basescu. Daca atunci nu s-ar fi exagerat inutil, la ultimele alegeri din 2009 diferenta reala ar fi fost mult mai mare iar fraudarea de 4-5% nu ar fi fost suficienta ca sa inverseze rezultatul alegerilor. Fiecare pasare pe limba ei piere. Dupa acel moment eforturile Antenelor si ale Realitatii TV, chiar reunite, de a-l anatemiza pe presedinte au fost inutile si chiar au dus la scaderea propriei lor credibilitati.

Va amintiti celebrul moment cu Basescu in studioul lui Razvan Dumitrescu pus in direct in fata imaginilor cu palma data unui copil? Aia de la care inca se mai numara pixelii. Ei bine ce ar fi putut “cu o ura ne-mpacata sa-si sopteasca atunci in barba” Nea Traian? Sa-l rada pe Vantu, desigur. Daca pana atunci a privit probabil stirile de la Realitatea ca pe o chestie amuzanta din acea seara a avut si inca mai are un scop precis in viata.

A avut nevoie de cativa ani, si de multi bani. Mijloacele “constitutionale” i le-a daruit poporul. L-a haituit pe Vantu mai bine de un an cu ANAF-ul, cu Garda Financiara si cu Justitia. La asta cu Justitia are dreptate dar ar fi putut sa inceapa mai din timp si ar fi putut chiar sa termine pana acum daca pana nu de mult nu ar fi fost si el unul dintre beneficiarii banilor “mogulitori”. Ajuns intr-o situatie financiara delicata datorita blocajului impus de catre stat Vantu s-a trezit la un moment dat cu Ghita la portita. N-a avut prea mult de negociat si tanarul investitor de la Ploiesti a devenit si el un mic mogulas. Ghita nu s-a implicat pana acum in politica in nume personal. Dar nu cred ca isi imagineaza cineva ca sutele lui de milioane din invarteli cu petrol si software vandut exclusiv institutiilor statului se puteau face dar din talent si fara nicio legatura politica.

Uite ca acum  a venit vremea sa-si faca treaba pentru care a fost pregatit. Cu ajutorul banilor in cantitati suficiente a reusit incet, incet sa acapareze postul TV al lui Vantu si sa ajunga sa intoarca armele aproape ca la 23 august. Dupa ce i-a zburatacit pe Stancu si pe Ursu a mai facut cateva schimbari prin punctele esentiale, s-a asigurat ca are in mana toate fraiele ( vezi plangerea penala despre care se spune ca administratorul Sorin Enache i-ar fi intentat-o pentru ca a schimbat contractele de inchiriere pentru spatiile detinute de post)  si a trecut la managerizarea noii politici editoriale.

Toata lumea astepta de la Wikileaks-ul tradus treburi picante cu marinarul, Jack Daniels si Nutzi Udrea. Cand, ce sa vezi? Marile dezvaluiri erau despre oligarhii cei rai ce l-au suspendat pe Base. Era de asteptat si dupa componenta listei de invitati cu Boureanu si Lazaroiu in primul rand ca va fi o oaresce surpriza. Daca pana acum mai existau indoieli despre ce moguli, ce sunt ei si cum dauneaza ei grav sanatatii poporului de-acum inainte lucrurile sunt clare. Trebuie starpiti si statul reformat.

Nu mi-e foarte clar acum daca nu cumva si Vantu e de acord cu schimbarea macazului avand in vedere ca ginecologul nu mai poate sa-i dea prea multe scutiri de a se prezenta la procese. Ce se va intampla cu Ghita dupa ce opozitia va castiga alegerile? Nimic. El si pana acum a stat la masa cu toata lumea. Cand va veni campania va plati si in stanga si in dreapta, ca romanul impartial, si isi va vedea mai departe de banoasele sale afaceri cu statul.

Pentru ca, o sa inchei cu un alt citat din filosofia antica, “banii n-are miros”!

poza de pe newsro123.blogspot.com

Enhanced by Zemanta
Advertisements

2 Comments

 1. Andy said,

  28/03/2011 at 9:07 AM

  Vantu si toata gasca lui de KGB-isti trebuie sa dispara din viata publica si sa isi ocupe locul binemeritat de la jail!
  Astept stirile despre arestarea lui Voiculescu.

 2. jonbustrom said,

  28/03/2011 at 10:09 PM

  aia cu banii multi e proverb bulgaresc. sursa pisica alba, pisica neagra


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: