Oprescu incearca prima penetratie dupa 3 ani de mandat


Dupa ce a suspendat autostrada suspendata din lipsa de bani iar PDL-ul din Consiliul General i-a suspendat bugetul ca sa nu se poata termina Stadionul Lia Manoliu nici in vara asta Oprescu tine mortis sa suspende totusi ceva de dimensiuni monumentale pentru posteritate. Si pentru ca posul suspendat peste Gara Basarab e inventia lui Basescu a gasit si el un loc numai bun de suspendat un pod pe doi piloni, la intersectia Virtutii cu Splaiul Independentei.

Problema cu toate proiectele de infrastructura din capitala este ca nu se pot realiza decat in momentul in care pot fi asociate politic cu una din gasti sau cand procentul corespunzator din banii investiti poate fi directionat inspre buzunarele corect stabilite. La capitolul asta nu conteaza orientarea doctrinara pentru ca toti care s-au prerindat pe la conducerea Bucurestiului au procedat la fel.

Ideea lui Basescu cu pasajul Basarab a fost sabotata sistematic de catre PSD cand avea cat de cat un cuvant de spus in Consiliul General. De fapt nici nu era ideea lui ci o recomandare facuta prin 1994 de niste japonezi care au facut un studiu privitor la dezvoltarea traficului. Basescu a fost cel care si-a asumat o astfel de initiativa ce a fost continuata de Videanu dupa ce a triplat costurile de executie. Cand proiectul a fost preluat de Oprescu deja se dadusera toate spagile si doctorul nu avea niciun motiv sa-l termine. Abia acum spre final si-a dat seama ca poate profita de ocazia de a inaugura el podul lui Basescu si de a ramane el in memoria colectiva ca autorul acestui proiect. Situatia a enervat puternic partidul democrat, in special aripa blonda, pentru ca exista pericolul ca aceasta preluare de merite sa conteze in viitoarea lupta electorala. La fel de enervata a fost si aripa pitica si fraiera a partidului pentru ca se pierde astfel ocazia unei serii lungi de inaugurari cu presa la care sa participe premierul. Se putea inaugura mai intai podul peste Dambovita, dupa o saptamana intersectia cu Plevnei, apoi podul peste calea ferata. Ca sa nu mai vorbim ca toate cele trei inaugurari puteau fi sase daca se taia panglica pe rand la fiecare sens de circulatie.  Iar ca sa nu ramana Oprescu doar cu gloria cutremurul din Japonia i-a adus oportunitatea incasarii pe final si a unor “modeste” comisioane. Inaugurarea programata la sfarsitul lui martie, in aceeasi zi cu iesirea lui Boc din criza, a fost suspendata si ea pentru a se monta niste senzori seismici (!?!). Noi fiind prosti nu vedem ca inca se mai lucreaza la asfaltari si-l credem pe cuvant. Dar ne putem intreba la ce folosesc acei “senzori seismici” ? Se vor monta cumva panouri care in caz de cutremur sa afiseze mesajul “E cutremur!” astfel incat toti cei care se vor afla in acel moment pe pod sa se bage sub masa? Mici tzepe cu care ne-am obisnuit de 20 de ani.

Revenind la penetratia despre care vorbeam este vorba de un nou proiect destul de bun pentru circulatie, respectiv prelungirea Splaiului Independentei peste Virtutii pana la linia de centura si intrarea in autostrada A1. Spun destul de bun pentru ca si acum intrarea de pe centura in autostrada e groaznica si aglomerata iar cand vor mai veni masini si dispre Splai va fi imposibila. In intelepciunea lor nemarginita autorii proiectului nu au gasit alt nume mai inspirat decat “Penetratia A1”. Asa a vazut artistul! Abia astept sa vad primul buletin al unui cetatean ce va avea locuinta pe noua strada ce se va construi. Sulica Franaru, strada Penetratiei, nr. 7. Intrebarea se pune cum de a reusit Oprescu sa dea drumul la acest proiect in conditiile in care PDL ii taie toate celelalte initiative. Reteta succesului sta in asociatia care “a castigat” licitatia pentru realizarea acestei lucrari. Gasim acolo celebrele Euroconstruct si Tehnologica Radion, ambele cu sediul comercial la Golden Blitz. Din asociatie face parte si Max Bogl pentru trebuie cineva sa si munceasca. Al doilea ingredient este suma enorma alocata ce permite astfel alimentarea tuturor conturilor insetate. 580 de milioane pentru 8 km de un fel de autostrada inseamna un pret record de 72 de milioane (17 milioane de euro) pe kilometru, pret la care austriecii fac cate doi kilometri de tunel in stanca.  Daca mai luam in calcul si zvonurile ca o parte din terenul pe care se construieste apartine chiar firmei Tehnologica Radion care are un sediu exact pe unde trece noua sosea lucrurile devin si mai clare.

In timp ce Oprescu isi va savura astfel prima penetratie dupa multi ani pretendentii la viitoarea formula de conducere a capitalei au a-si pune unele intrebari. In acest moment Oprescu e cotat ca favorit cu peste 50%, nu pentru ca ar fi extrem de cpabil ci pentru ca nu are concurent viabil. Udrea si-ar incerca norocul dar nu reuseste sa se debaraseze de “succesurile” guvernarii si nici nu poate contracara eficient misoginismul traditional romanesc. De fapt toate partidele au in acest moment o problema cu privire la cum vor lansa candidatii pentru Bucuresti. In functie de cat de bine este vazut candidatul la Primaria Capitalei asa se vor distribui locurile in CGMB pentru ca de obicei cetatenii voteaza monocolor. Din acest motiv candidatul la Primaria Capitalei este foarte important. PDL va trebui sa vina cu un candidat puternic dar daca va fi utilizata Udrea risca sa piarda ceea ce nu va da bine la CV doamnei.  USL nu prea gusta alianta la nivel de Bucuresti. PNL este pentru prima data in pozitia de a avea singur peste 30% din Bucuresti dar nu are un candidat. Cel mai bun produs al PSD pentru aceasta zona ar fi Vanghelie. Existenta USL complica si mai tare lucrurile si cea mai pragmatica alianta ar fi sustinerea lui Oprescu. Dar cum vor mai vota cetatenii pentru Consiliul General in aceasta situatie? Greu de previzionat. Estompati la nivel de imagine prin exisytenta aliantei si lipsa unui candidat propriu risca sa cedeze Consiliul General PDL-ului. Mai exista si riscul de a fi refuzati de catre Oprescu in conditiile in care tocami am stabilit mai sus ca acesta s-a asezat la masa cu clanul lui Cocos.

Cred ca cei doi baieti naravasi ce conduc bicefal opozitia acestui moment ar putea sa cada de acord ca alianta e buna dar la localele din Bucuresti ar fi mult mai bine sa-si vada fiecare de treaba lui si sa-si reia relatia amoroasa mai spre toamna lui 2012 cand se va discuta de parlamentare.

In timpul asta PDL-ul isi continua seria de succes a alegerilor interne cu un singur candidat care, culmea, castiga iar Boc isi continua seria demonstratiilor de imbecilism spunand la adunarea tinerilor din PDL aceeasi gluma rasuflata pe care a spus-o si Tariceanu la adunarea femeilor din PNL acum 2 saptamani. De aici rezulta ca daca esti consecvent si perseverent nu mai conteaza inteligenta. Tot inainte!

foto de pe gandul.info

4 Comments

 1. Emigrant said,

  02/04/2011 at 10:35 PM

  Daaaa, deci o situatie complexa si extrafina!
  Deci parerea mea ca fost bucurestean care v-o baga acum pe git tocmai din Franta, este sa faceti o mare uniune nationala rromana pedelepesedepenelepeceudemere si s-o puneti primar pe tiganca udrea, iar viceprimar pe tiganul vanghelie.
  Sa traiti bine in gunoaie si printre maidanezi bai tiganilor!

  • Alin said,

   04/04/2011 at 2:45 PM

   De la fraierii astia din Paris care si-au lasat cenepeul pe mana lu’ Baconscki sa-l voteze cu cinci maini pe Base ni se trage toata mizeria.
   Vezi pe cine faci tigan ca poate te trimite Sarko cu avionu acasa si pa tine! :))))

 2. domnulsix said,

  04/04/2011 at 3:14 PM

  @emigrant
  @alin
  Ca sa va raspund amandurora o sa adopt o pozitie solomonica si spun ca aveti dreptate. 🙂

 3. 11/04/2011 at 7:45 PM

  […] In plus poti citi: https://domnulsix.wordpress.com/2011/04/02/oprescu-incearca-prima-penetratie-dupa-3-ani-de-mandat/ Tags: cutremur, cutremur 2012, in caz de cutremur, supravietuire […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: