Nesimtirea pe noi culmi


Aseara urmaream Realitatea TV si eram amuzat, daca nu chiar agasat, de insistenta cu care Soviani si Striblea repetau aceeasi intrebare lui Botis, daca sotia sa a primit sau nu bani din fonduri europene. Parea o intrebare inutila deoarece la toate incercarile televiziunilor de a demonstra faptele de coruptie baietii de la guvernare stiu sa-si ascunda manevrele suficient de bine incat sa nu se poata dovedi nimic.

Surpriza a fost insa extrem de mare in momentul in care ministrul muncii a recunoscut cu nonsalanta ca sotia sa incaseaza bani de pe urma proiectului finantat din bani europeni si aprobat chiar de el. Cred ca la fel de surprinsi au fost si cei de la Realitatea care se asteptau sa faca o conexiune subreda prin faptul ca Asociatia care smantaneste juma’ de milion de euroi ar fi platit o oarecare chirie avand in vedere ca fiinteaza in spatiul detinut de sotia ministrului. Acesta chiar a insistat ca nu se putea plati chirie ca ar fi conflict de interese. In schimb magaria a fost facuta pe fata si cu acte in regula. Sotia sa era platita direct pe post de consilier al asociatiei.

Ascultandu-l in prima faza am considerat ca asist la una din cele mai mari demonstratii de prostie. Nimeni sanatos la cap nu ar fi recunoscut asa ceva fiind vorba de o autoincriminare. Vazand insa reactia de astazi in care ministrul spune ca recunoaste conflictul de interese doar daca cei de la ANI spun acest lucru mi-am dat seama ca este vorba despre cu totul altceva. Nu e prostie. E o nesimtire care nu mai cunoaste limite. Nici nu stiu ce comparatie sa fac. Ati vazut vreodata la tara o vaca intrand in gradina cu flori? Mananca florile, pe cele mai multe doar le distruge, rumega apoi linistita lasand in urma cel putin o balega iar apoi priveste cu ochi mari, blanzi nevinovati. Cam asa se poate descrie atitudinea lui Ioan Botis.

Probabil ca reactia amicilor de la PDL care gasesc mereu explicatii pentru toti din gasca lor, va fi de sustinere a nevinovatiei pana cand zice ANI altceva, daca zice. Iar daca zice argumentul suprem va fi ca Voiculescu a fost securist, Vantu a furat de la FNI si prin deductie logica in acest caza Botis este nevinovat.

Asa cum am mai spus a recunoaste ca esti hot in Romania inseamna sa fi un mare fraier. Am dat exemplul Mona Musca. In rest avem o lista lunga de indivizi care nu au auzit nici de onoare, nici de bun simt. Si ca sa dau doar exemplele de top putem vorbi de Adrian Nastase, cel care a transformat o fapta penala din cazul Zambaccian intr-un subiect de romane, continuam cu Traian Basescu in cazurile flotei, Mihaileanu, apartamentul fetei si altele, Voiculescu ce nu se da turnator nici picat cu ceara pe parafa sentintei data de ICCJ , Patriciu cu Petromidia lui si cu petrolul din platforma marina a Marii Nege si altii. Nu pot sa-i consider de top pe Vadim si Becali ca sa acoperim tot spectrul politic. Ca sa nu fiu acuzat de discriminare ar trebui sa mai nominalizez in lista escrocilor o femeie, un reprezentant al minoritatilor sexuale si un rrom.

In aceasta companie selecta de ce ar trebui Botis sa-si dea demisia? Ce, el e mai fraier? Poate sa-si vada linistit de treaba si sa astepte ca “justitia sa-si faca datoria” .ย  Dupa cat de tare au terfelit-o pana acum cei mentionati mai sus, tanti din fotografie o sa se trezeasca in momentul cand o sa-si dea naframa jos de pe ochi ca i s-a furat si sabia si balanta si nu-i va mai ramane decat sa strige: hotii!!ย  Si cine-o s-o auda?

Enhanced by Zemantapoza de pe helioda1.wordpress.com
Advertisements

5 Comments

 1. Radu said,

  19/04/2011 at 5:59 PM

  Dar tu, in locul lui fiind, ti-ai fi dat-o? Demisia, bineinteles! hai fii sincer! ๐Ÿ™‚ gandeste-te la afacerile tale si raspunde sincer! ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€

  • domnulsix said,

   19/04/2011 at 6:08 PM

   Cred ca mi-ar fi fost foarte rusine si mi-as fi dat-o. Macar pentru simplul fapt ca as fi putut fi atat de idiot incat sa dau bani de la stat direct propriei neveste. Sper sa nu ajung vreodata atat de nesimtit. Avand in vedere ca nu lucrez la stat mi-ar fi destul de greu.

   Dar daca ai citit cu atentie eu nu il condamn ca nu-si da demisia pentru ca la noi a te face ca ploua in astfel de situatii este o cutuma puternica. El nici macar nu a incercat sa se fereasca in privinta deturnarii fondurilor fiind convins ca nu greseste cu nimic. Asta e partea cea mai grava, ca astfel de lucruir serioase sunt duse in derizoriu. Iar primul in lista de mai sus cred ca ai remarcat ca este Nastase! El a fost printre primii care au abuzat de justitie.

 2. Radu said,

  19/04/2011 at 6:14 PM

  am inteles ca nu il condamni, doar te intrebam! ๐Ÿ˜›

 3. krudus said,

  20/04/2011 at 12:08 PM

  Excelent comentariul !…felicitari pt obiectivitate !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: