Basescu mai eficient decat Obama


Barack Obama holding up a Pittsburgh Steelers ...

Image via Wikipedia

E usor nedreapta comparatia avand in vedere ca bietul Obama nu a avut la dispozitie decat 3 ani pentru a-si arata performantele dar intrecerea ramane deschisa. Dar avand in vedere cine e licuriciul cel mare si cine e cel mic in aceasta poveste se admite handicapul de timp.

Din punct de vedere economic au reusit amandoi sa-si puna tarile aproape pe butuci si tot amandoi dau vina pe guvernarea anterioara. Spre deosebire de Obama anterior guvernarii lui Basescu a fost tot guvernarea Basescu dar asta nu reprezinta un impediment pentru a incarca sa pasezi responsabilitatea. Obama are avantajul ca tiparnita FED e inca alimentata din belsug cu hartie si cerneala. Pe plan politic intern au reusit amandoi sa-si ridice in cap si clasa politica si populatia. Aici e meci nul.In planul relatiilor internationale Basescu a fost mai tare reusind sa-i enerveze pe rusi mult mai intens decat americanii.

O paralela interesanta se refera la razboaiele personale. Obama s-a luptat cu Osama si astazi tocmai l-a dovedit. A fost facuta publica poza cu Bin Laden impuscat in cap exact ca acum 21 de ani cand ni s-a prezentat si noua o poza similara in ziua de Craciun. Pentru ca asta era musulman a fost prezentat de 1 mai. Basescu a avut si el razboiul sau cu mogulii, un fel de teroristi internationali in varianta locala. Aici se arata un plus de eficienta la Basescu ce a reusit inca de vineri sa-l rapuna pe dusmanul natiunii , Vantu. Nu ni l-a prezentat impuscat in cap din motive crestinesti desi ar fi putut face asta macar pentru a razbuna sutele de racketi ingropati in dealurile Moldovei. In plus nu se cadea sa-l impuste tocmai in ziua nuntii regale asa ca ne-a fost prezentat doar sub forma de exemplar cu catuse.

E interesanta asocierea onomastica a acestor cupluri de dusmani. Cuvintele Obama si Osama reprezinta paronime iar substantivele proprii Basescu si Vantu fac parte din aceeasi familie de cuvinte avand ca radacina cuvantul “vant” .
Sa-i vedem insa cum se vor descurca in continuare.  Ma indoiesc de faptul ca Al Quaida se va imprastia odata cu uciderea lui Osama si ma astept ca in urmatoarea perioada sa vedem ceva mai multe explozii in afara artificiilor de la Washington. La noi la Romanica lupta cu mogulii nu are cum sa se termine. A fost taiat doar un cap al balaurului si, precum se intampla si in povestile din copilarie, imediat au crescut alte doua capete in loc la Realitatea, Ghita si Schwartzenberg, cel care tocmai s-a facut patron de presa de doua zile. Ca sa nu mai vorbim de celelalte capete mogulice Patriciu si Voiculescu. Oare Fat-Frumos are palosul suficient de gros?

Ambii au repurtat in preajma Zilei Muncii o victorie de moral absolut necesara pentru masele infometate, la noi la propriu la ei doar la figurat, dar mai au de luptat.

Traiasca 1 mai, ziua internationala a celor ce muncesc!

Advertisements

2 Comments

 1. Ionut Cocias said,

  02/05/2011 at 12:22 PM

  Prima data il vrem pe Felix cu Vantu

  • domnulsix said,

   02/05/2011 at 5:13 PM

   “La inceput a fost cuVantu” (Ioan 1,1). Dupa ce-l rezolva p-asta o sa fie si cuFelix cum iti place tie! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: