EVZ a descoperit apa calda


Mare tam-tam de presa cu privire la cum se lucreaza in trustul Intact. O sa precizez de la inceput ca sunt un mare admirator al onestitatii si moralitatii desavarsite ale lui Dan Voiculescu, zis Felix pana cand CEDO se va opune,  si al emisiunilor informative din Antenele fara numar, asa cum reiese si din continutul numeroaselor articole ce fac referire la subiect postate pe acest blog , drept pentru care obiectivitatea mea trebuie apreciata in acest context.

Cu legitima mandrie proletara un ziarist celebru (?) infiereza, EXCLUSIV, metodele barbare prin care i s-a ingradit libertatea de exprimare in inchisorile si beciurile umede patronate de mogul.  Este publicat astfel un material “incendiar” din care reiese cum a fost asuprit bietul luptator pentru libertate pentru numai 8000 de lei pe luna. Cand n-a mai suportat chinul la care a fost supus si i-a dat dontologia pe nas a rupt lanturile robiei si s-a mutat la cea mai libera si obiectiva publicatie portocalie, Evenimentul Zilei, unde probabil tortura se plateste cu 25-30% mai bine. Gestul imi aminteste de marii ziaristi ai TVR-ului de pe vremea lui Ceausescu ce imediat dupa revolutie venea, rand pe rand, si ne povesteau cu lacrimi in ochi cat de asupriti au fost si cat de greu le-a fost sa-l ridice in slavi pe fostul conducator iubit. Mai, mai sa-i crezi. Singurul gest corect la vremea aceea a fost cel al Maestrului Victor Rebengiuc ce a adus in studioul 4 o rola de hartie igienica si le-a cerut tuturor sa se stearga la gura.

Nu am nimic cu respectivul ziarist, temporar de la EVZ, pe care nu-l cunosc nici personal nici din publicatii dar marea lui dezvaluire e un mare fas, un fel de galceava intre tzatze sclerozate pentru culoarea muscatelor din fata portii. In primul rand pentru ca ceea ce spune el este perfect adevarat, in sensul ca ziarele si alte institutii de presa traiesc numai din santajarea la limita legalitatii sau chiar un pic mai incolo a firmelor sau persoanelor din zona afacerii sau politicii. Dar nu numai Antenele ci chiar si onorabilul trust in cadrul caruia tocmai s-a inrolat si care arunca acum pe piata aceasta “bomba” de presa practica exact aceleasi metode. Oricine poate face calcule simple si se poate observa imediat ca din vanzarea tipariturilor, care in ultimul timp nici nu se mai tiparesc, si din publicitate pe bune nu pot fi acoperite cheltuielile lunare, mai ales pentru niste salarii de genul celui ce apare mentionat in contractul dat publicitatii. “Mogulii”, mari si mici, isi fac sau cumpara publicatii pentru a putea urla in public mai tare decat ceilalti si, pe cale de consecinta, de a avea dreptatea de partea lor conform logicii populare din Piata Matache, in curs de demolare. Beneficiile reale din prestarea unei astfel de activitati sunt cele legate de a avea o parghie de manipulare electorala daca e cazul sau de a santaja pe cei care au bani.

In al doilea rand documentul “incriminator” publicat este un simplu contract comercial care are niste clauze de confidentialitate mult mai permisive decat cele impuse de majoritatea multinationalelor. Culmea e ca exista chiar o lege a concurentei neloiale care impune niste obligatii mult mia stricte in acest sens pentru angajatul care paraseste o companie. Trebuie observat ca acest contract nici macar nu este incheiat cu o persoana fizica ci cu un SRL prin care persoana fizica respectiva probabil reuseste sa evazioneze o parte din taxele ce altfel ar fi mers pe CAS si somaj. In aceste conditii nici macar istetii de la Intact nu sunt protejati pentru ca “dezvaluirile” nu sunt facute de firma care e tinuta de clauza de confidentialitate ci de un neica nimeni fara obligatii in acest sens.

In concluzie mult mai interesanta din punct de vedere comunicational  mi se pare incercarea lui Socaciu de a devia atentia publica de la premiile primite din bani publici de nevasta-sa pentru emisunile de slava la adresa lui Boc, Udrea si Flutur, prin lansarea unei initiative stupide de a dubla filmele in limba romana. S-ar duce naibii tot farmecul. Poate cinefilii mai batrani isi amintesc de frumoasele filme coreene din anii 80. Daca priveai fara sonor cadre de aproape parea o drama pentru ca tuturor le lacrimau ochii. Daca priveai fara sonor cadre ample aveai senzatia ca e film cu karate pentru ca toti se miscau repede si sacadat. Daca ascultai doar sonorul fara imagine credeai ca e film porno. Abia atunci cand citeai subtitrajul iti dadeai seama ca e vorba despre un film patriotic inspirat din lupta muncitorilor pentru propasirea comunismului. Deci subscriu pentru pastrarea filmelor in forma lor originala.

Revenind la marea bomba lansata de EVZ impotriva trustului Intact singurul aspect demn de a fi mentionat este modul in care instantaneu o multime de cetateni, unii dintre ei chiar inteligenti, s-au repezit sa distribuie materialul pe bloguri, facebucuri si twitere, fara ca macar sa-l citeasca si sa-l inteleaga, din dorinta de a ne arata ce face marsavul Voiculescu si cata dreptate au Base si Boc sa se planga. Probabil ca de cand Vantu e la pastrare si odihna binemeritata toate fortele democratice (sau democratic-liberale) se vor concentra pentru detronarea si celui de-al doilea mogul in speranta ca in felul asta romanii isi vor da seama ca de fapt ei il iubesc nespus pe Basescu si le va fi criza mai usoara. Acum ca am aflat ce facea Felix ma declar profund oripilat si nu voi mai asculta dinspre presa decat relatarile 100% corecte si bine argumentate ale Andreei Pora, ultima virgina (in sens profesional, deontologic si posibil chiar si la propriu 🙂 ) din presa romaneasca.

Aceasta sublima presa romaneasca. Daca s-ar gasi si niste ziaristi ar putea chiar sa si informeze.

Enhanced by Zemanta
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: