Noi succesuri internationale


Stiu pe cineva care va comenta din prima la acest articol sugerand ca am devenit monoton si ca, in mod invariabil, incerc sa-l scot vinovat pe Basescu de orice se intampla rau in jurul nostru. Poate ca exagerez sau poate ca nu. Dar nu se vrea el presedinte jucator? Nu e el convins ca e singurul din lumea asta care are dreptate in tot ceea ce face?

Nu e vorba despre el dar, culmea, indirect are o parte din vina. Este vorba despre un mare om “de cultura” in persoana domnului Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box. Care este fapta de arme pentru care merita sa-l pomenim pe distinsul personaj? Ei bine, a reusit sa faca o importanta economie la bugetul tarii, acum in plina criza, obtinand o eliminare a bozerilor romani din toate competitiile internationale, inclusiv de la Olimpiada din 2012. Va dati seama cat de binevenita este aceasta realizare, cum a ajutat el guvernul Boc sa scape de niste diurne “nesimtite” pe care le-ar fi incasat sportivii? Ce daca ar fi putut castiga niste medalii? Ce, de aur avem noi nevoie? Mai ales ca nici nu sunt de-adevaratelea din aur. Las’ ca  a aranjat Base la Rosia Montana si o sa ne umplem de aur.

Am putea sa miștocărim asa pagini intregi daca nu ar fi extrem de trist ceea ce se intampla. Pe scurt. AIBA, echivalentul Federatiei Internationale de Box Amator, organismul sub egida caruia se disputa toate competiilor internationale din boxul amator a luat in urma cu doi ani decizia de a-l suspenda pe Rudel Obreja din calitatea de oficial international pentru diverse motive care par pertinente si pe care nu e cazul sa le discutam in acest moment pentru ca nu-i suspectez pe cei din comitetul director al AIBA ca ar avea ceva personal cu tarisoara noastra, mai ales ca, din cand in cand, am mai luat si noi cate o medalie  olimpica la disciplina asta. Dupa modelul romaesc, binecunoscut si patentat in special de cand ne-am portocalizat la nivel national, domnul Obreja nu vrea nici in ruptul capului sa recunoasca suspendarea aplicata. Si ca sa le arate el cine-i smecher, nici n-a vrut sa renunte la functia de presedinte al federatiei, pe motiv ca “a fost ales de catre oameni in mod democratic”. Mai stim noi pe cineva. Pentru ca nu s-a luat nicio decizie interna, pentru ca nu s-au organizat alegeri pentru un alt presedinte ( asta deoarece actualul presedinte a intrepretat regulamentele federatiei asa cum a considerat dumnealui de cuviinta) si pentru ca toate aceste gesturi au fost considerate o lipsa de respect fata de forul international (ceea ce a si fost!) AIBA a decis in martie sa suspende Federatia Romana de Box in sensul in care la competitiile internationale au avut drept sa participe doar sportivii si antrenorii pana cand se va remedia situatia cinducerii. Ca niste demni urmasi ai lui Traian, nu am cedat “presiunilor” si i-am determinat pe cei de la AIBA sa ne dea un ultimatum ca sa alegem un nou presedinte (de federatie) sub pedeapsa dezafilierii si implicit a excluderii definitive a sportivilor romani de la competitii. Termenul era 1 septembrie. In afara de faptul ca toate scrisorile si ultimatumurile au fost ascunse in sertar si au fost facute publice doar cand niste “nenorociti” de jurnalisti, de-alde Tolontan, au pus problema pe tapet, nimanui nu i-a trecut prin cap sa puna problema alegerii unui alt presedinte si sa se inchida astfel conflictul.

Rezultatul final a fost ca astazi am primit scrisoarea de “la revedere” si nu stiu prin ce minune s-ar mai putea schimba ceva in urmatoarele 2 zile. Astfel copiii aia care si-au sacrificat tineretile si chiar sanatatea si au muncit din greu in ulimii patru ani si s-au antrenat in speranta ca poate vor vedea un tricolor ridicat pe catarg si vor asculta un imn national cantat pentru ei, pot lua acum o pauza si sa spere ca vor vedea Olimpiada de la Londra macar la televizor daca nu cumva pana in primavara genialul guvern Boc nu va considera ca e o cheltuiala inutile pentru bugetul TVR sa faca transmisiuni de la un eveniment sportiv  nesemnificativ, la care noi nici macar nu vom participa.

Nu e Basescu de vina, dar nu vi se pare ciudat ca tocmai acest Rudel Obreja era cel care defila cu Elena Udrea la gala de box a lui Bute? Nu vi se pare ciudat ca tocmai el este cel care a facut aranjamentul prin care Ministerul Turismului a dat 2 milioane de euroi pentru frunze verzi pe pereti cu ocazia acelui eveniment? Nu vi se pare ciudat ca ministresa in subordinea careia se afla si sportul pe langa dezvoltare, turism, tineret si multe altele, tace malc de cativa ani in aceasta privinta lasandu-l pe acest individ sa-si bata joc de sportul respectiv? Nu vi se pare ciudat ca pe sport.ro exista suficient spatiu pentru a comenta activitatea pornografica desfasurata de Kim Kardashian dar nu se pomeneste absolut nimic despre scandalul imens din box, coincidenta, acesta este exact canalul care a transmis meciul lui Bute, cel cu banii cheltuiti de la buget de catre SRL-ul lui Obreja?

Modelul desfiintarii Universitatii Craiova a fost astfel aplicat cu succes la scara internationala. Ambitia unui singur smecher, cu proptele la Nutzi, e mult mai importanta decat munca si viata unor sportivi. Acest fapt e posibil atunci cand exista o doza mare de nesimtire, o doza la fel de mare de tupeu si multi bani in joc.

Sa boxati bine… daca mai aveti cu cine!

foto de pe jurnalul.ro

Advertisements

5 Comments

 1. 30/08/2011 at 11:36 PM

  Mircea Badea:”Eu nu mai pot, daca iar e pe baza de Udrea, eu nu mai pot cu Udrea si cu astia…”

 2. 31/08/2011 at 10:50 AM

  Problema Domnului Obreja nu cred ca e nici AIBA, nici CIO sau COR. Despre amaritii aia de sportivi si antrenori nici cu se pune problema. Cred ca Domnul Obreja are o mare problema cu baietii aia de la Intersport sau cum ii mai cheama, pentru ca daca nu plateste baiatu’, cele 2 ml s-ar putea sa nu se stie, ca la amatori ca la amtori, este ales democratic, poporu te vrea si alte vrajeli, da la profesionisti e cu banu’ si daca nu platesti, atunci esti executat tot democratic!
  PS iar din cite stiu MDTR nu a platit nici un cent…. 🙂 si poate nici n-o sa plateasca, pentru ce e vorba de o vinzare anterioara 🙂

 3. 01/09/2011 at 7:56 PM

  […] mai trebui sa astepte cativa ani pentru a avea voie sa participe. De ce? Pentru ca, asa cum scrie aici, orgoliul si interesele personale ale unui singur om sunt mai importante decat eforturile catorva […]

 4. 12/09/2011 at 3:07 AM

  Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: