Surprize, surprize!


Pentru ca in ultima vreme m-am ocupat mai mult de sport, ultimele evenimente ma fac sa ma intorc spre politica. Nu avem ce sa analizam in actiunile guvernamentale pentru ca lucrurile se desfasoara in acest moment doar in functie de toanele de moment ale sefului cel mare, fara nicio legatura cu lumea reala sau necesitatile de zi cu zi.

Pana acum nu pare nimic senzational in faptul ca puterea are agenda proprie, diferita sau chiar antagonica fata de cea a populatiei. Noutatea consta in ultima gaselnita a Cotrocenilor in materie de comunicare. Nu se mai propune nimic, nu se mai da nimic pe surse si nimic in comunicate de presa. Nimic nu se mai poate afla pana nu apare in monitorul oficial.

Prima aplicatie practica a acestei strategii s-a facut cu ocazia vizitei presedintelui in SUA. Secret mare! Nimeni nu banuia ca se duce sa semneze tratatul cu scutul antiracheta si sa renegocieze spaga pentru pentru lotul de F16 pe care americanii vor sa ni le dea prin programul Rabla. Cel mai probabil, secretul a fost atat de mare fiindca era nevoie de o marja de siguranta pentru situatia penibila si posibila in care Obama ar fi avut altceva mai bun de facut si nu s-ar fi nimerit prin Casa Alba la ora la care era chemat Base la ordine. Dar noi suntem mai fraieri si nu ne prindem. Si cadem pe spate de admiratie cand auzim ca a fost o treaba bine pregatita, tinuta la adapost de o eventuala “distrugere mediatica”. A fost rodul muncii extraordinare a capabilului ministru de externe care, dupa ce a fost anuntat ca Olanda nu vrea sa auda de noi prin Schengen, a reactionat in sfarsit si si-a exprimat “dezamagirea”.

Oare ce ar fi insemnat distrugerea mediatica de care rasuflam usurati ca am scapat? Apareau poze cu Basescu si Hillary Clinton in Can-Can? Oricum au aparut in Evenimentul Zilei. Si sunt destul de indecente. In ciuda fotoshoparii masive se deduce clar ca blonda sta cu piciorul pe grumazul marinarului. Si nici macar nu e blonda care i-ar fi placut lui! 🙂

Tot la adapost de distrugere mediatica a fost tinuta si schimbarea bietului Sebi, zis Alba ca Zapada, cel caruia – ce ironie- i se trage tocmai de la un pitic. Asa e bancul ce circula de cateva ore insa eu nu cred. Nu cred ca Emil Boc ar fi capabil sa schimbe un ministru pentru ca asa vrea el. Nici macar pentru ca s-a suparat vreun taliban din PDL pe gura sloboda a impricinatului. Stim cu totii ca deciziile astea se iau intrun singur loc si pe baza ideilor dintr-o singura teasta (cu chelie!).

Posibile motive:

1. E nevoie de Sebi pentru niste treburi mai serioase, de underground pe la Cotroceni ( sa mearga seara dupa tigari, sa aiba grija de masina de gheata pentru a avea oricand 4 cuburi pregatite sa pluteasca intr-un Chivas, etc).

2. Stim cat de sensibil e presedintele la dorintele de marire ale femeilor ce i-au trecut prin preajma si Sulfina tocmai ce sta fara functie de mai bine de un an.

3. Poate fi vorba de o simpla si cinstita negociere pentru cascaval intre presedinte si PDL. Vrei sa dai fondurile europene pe mana omului tau (Leonard Orban) si nu mai vrei sa imparti cu noi, atunci lasa-ne si noua ceva de smantanit ca vine campani ( si costa!) si ia-ti-l pe nebarbieritu’ asta acasa ca si-asa spune numai prostii!

Inteligenta mea refuza sa creada ca ar putea fi vorba de o incercare de a mari eficienta institutiei. Din doua motive: tot PDL-ul, in frunte cu Boc, a recunoscut ca schimbarea se datoreaza in principal faptului ca Lazaroiu a vorbit neintrebat si, al doilea motiv, ce mi-e Sebi, ce mi-e Sulfina cand discutam despre competenta? Nici nu mai conteaza in ce domeniu.

Am asistat deci la o noua operatiune, bine planificata, tinuta la secret de echipa de specialisti a puterii. Daca or sa continue cu strategia asta in curand poporul va uita ca surprizele erau doar apanajul Andreei Marin si tot efortul de resapare al doamnei Banica din ultimele saptamani va fi estompat de giumbuslucurile tatucului.

poza de pe http://maziluraluca.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: