Prostituata care ne ruineaza


Nu e vorba despre Alba ca Zapada, cea care s-a lasat recent de munca, ci despre o stire interesanta ce mi-a adus aminte de la prima ora a diminetii ca ma aflu tot aici, in Romania, tara tuturor posibilitatilor. O comuna din scumpa noastra patrie (Obrejita, judetul Vrancea) a ajuns sa depinda financiar de succesul de piata al unei prostituate, probabil si asa destul de uzata dupa indelungata si prodigioasa cariera.

Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Foarte simplu. Fata a incercat sa-si vada de meserie in ciuda tuturor vicisitudinilor de ordin legislativ. Se comporta precum micile intreprinderi din ziua de azi carora guvernul nu stie cum sa le mai puna bete in roate si sa le umple de taxe si amenzi iar acestea, incapatanate, insista sa fie singurele care creaza locuri de munca si aducgologani la buget. Probabil ca prostituata din stire era singura “activitate productiva” de pe raza comunei respective si atunci autoritatile locale si-au concentrat eforturile fiscale in aceasta directie.E posibil ca un sef de post idiot sa stea la originea acestei situatii, scriind procese verbale timp de mai multi ani pe numele aceleiasi persoane. Nu se spune in stire dar ezista sanse sa fie vorba de razbunarea unui iubit gelos ce a profitat de functia publica. Ideea de baza e ca daca individul ar fi citit pagini de carti cate amenzi a scris avea sanse sa ia bacalaureatul si pe vremea lui Funeriu. Dar s-a rezumat doar la prima dragoste, scrisul.

Dorind sa eradicheze “flagelul”, Pristanda de Vrancea a creat o problema bugetara comunitatii locale, mai grea decat lipsa catorva steaguri in zi de alegeri. Niste baieti, la fel de destepti precum politistul, au considerat ca cei 500 000 de lei pe care trezorieria locala i-a agonisit, scriptic, in ultimii ani pe seama femeii pot fi incasati anul asta. Astfel bugetul primariei a cuprins la capitolul venituri si banii cu pricina si s-au pregatit de cheltuieli in contrapartida. Onor guvernul Boc a vazut ca oamenii se descurca pe plan local si nu le-au mai trimis de la Bucuresti banii cu pricina iar comuna s-a trezit acum spre toamna ca au sa primeasca bani din … parti. Adica de prin zona in care au fost produsi.

Stirea asta se potriveste perfect in contextul politic al zilei. Tocmai ce am primit pas la intrarea in Schengen. Nu ar fi mare nenorocire, asa cum am mai spus. Desi pare usor enervant sa-i arati unui bulgar buletinul de cate ori treci Dunarea. Si ar mai fi controlul camioanelor de marfa la intrarea si iesirea din tara. Dar ne mai puteam noi distra cu lalelele olandeze lasate la ofilit pe teritoriul ungar daca eram in Schengen? Nu. Deci exista si “avantaje”.

Prostituata care datoreaza comunei 5 miliarde vechi nu e interesanta prin prisma performantei. De ani buni auzim povestea asta cu o regularitate de ctaeva luni. Ni se anunta doar cand se depaseste recordul national la amenzi pentru prostitutie. 60 000, 110 000, 170 000, …. , 500 000 !!!! E ca in cazul lui Usain Bolt care mai scapa de cateva sutimi de secunda la fiecare 6 luni. Subiectul e captivant prin faptul ca e un model national. Nimeni nu se gandeste ca idiotul pentru lipsa banilor din buget este cel care a programat astfel bugetul, bazandu-se pe amenzile date de un alt idiot unei femei care se prostitua , banuiesc nu neaparat din placere, la Obrejita pe centura.

Acum televiziunile titreaza ca e prostituata a ruinat comuna, ca si cum banii aia ar fi existat vreodata in comuna. Acelasi model se aplica la asumarea raspunderii si la nivel national. De vina pentru lipsa banilor de pensii sunt pensionarii, nu idiotii care ar trebui sa gaseasca solutii de adus bani la buget. De vina pentru neintrarea in Schengen sunt cersetorii nu idiotii de la externe care trebuiau sa mai discute din cand in cand si cu olandezii si cu finlandezii. De vina pentru deja celebrul examen de bac sunt elevii nu idiotii care fac harcea parcea invatamantul in scopul declarat de seful cel mare ca scoala sa scoata numai tampiti.

Dupa cum se vede fiecare domeniu se bazeaza atunci cand trebuie sa dea socoteala pe cate o “prostituata”. Dar oare chiar astia sunt vinovatii? Daca ne dam putin in spate si privim imaginea in ansamblu nu cumva se vede ca vinovatul se afla undeva mai spre varful piramidei?

Nu cumva acolo ar trebui sa identificam persoana prostituatei care ne ruineaza?

4 Comments

 1. Blue said,

  22/09/2011 at 10:34 PM

  Dacă era o treabă legalizată, gagica avea carneţel, casă de marcat ( 😀 ) plătea impozit şi comuna prospera …

  • Genko said,

   23/09/2011 at 12:01 AM

   Oare daca exista o prostituata in comuna se mai dau subventii la caldura? Ca p-aia cu drujba i-a scos Boc de pe lista. 🙂

 2. Alin said,

  23/09/2011 at 12:10 AM

  Vezi ca poti scrie un post si fara sa te legi de Basescu!?

  • Genko said,

   23/09/2011 at 12:13 AM

   dar face aluzii la Udrea! io la ea m-am gandit cand am vazut titlul. hihihhhihi!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: