Manevra Ghencea pe banii fraierilor


Postul asta ar putea fi din categoria “v-am spus eu!?”. In calitatea mea de “caine” declarat, m-am abtinut sa comentez pe la inceputul verii despre “cearta” lui Becali cu MApN-ul condus de fratele lui de cruce, Oprea. Nu stiu de ce, imi mirosea a facatura, si chiar am spus asta catorva prieteni, ca tot scandalul nu este facut decat pentru a gasi o modalitatea de a-i da stadionul Steaua voievodului din Pipera.

Inca nu s-a ajuns acolo dar mai e foarte putin. Gigi s-a dat chitros pe o chirie ridicola comparativ cu ce primea in schimb si a parasit cu tam-tam si televiziuni (care au muscat din plin momeala) terenul care face parte din istoria Stelei, istorie mult mai importanta decat mi-ar placea mie sa recunosc. 🙂 In cateva zile, gazonul lasat intentionat fara apa s-a uscat, evident, si ni s-au oferit imagini triste cu un stadion in paragina numai bun pentru fotbal pe plaja. Ca si cum MApN-ul nu avea capacitatea, din toata saracia despre care ne tot povesteste Boc, sa trimita un caprar sa dea drumul la robinetul de irigatii de doua ori pe zi. Uita ca n-a putut! Dar ca prin minune, dupa numai doua luni, tot din saracia de care vorbeam, s-au gasit resurse sa se planteze un gazon nou, care in mod cert a fost mult mai scump decat apa ce ar fi putut fi folosita, si s-au gasit bani si pentru schimbatul scaunelor si vopsitul gardului, pe ici pe colo, prin partile esentiale.

Iar acum, de dragul miilor de suporteri, de dragul istoriei despre care vorbeam si de dragul cui mai vreti, MApN-ul se roaga spasit de ciobanul cu Maybach sa accepte intoarcerea in Ghencea cu o chirie modica, de criza, facandu-s euitat faptul ca stadionul folosit exclusiv de Becali a fost renovat pe banii prostimii.

Dupa ce va mai face cateva nazuri de virgina neprihanita, Becali, ne va acorda totusi aceasta mare favoare si se va intoarce cu echipa in locul incarcat de evenimente memorabile (cum ar fi povestea cu primul spectator batut in direct la televizor de catre un conducator de club, de catre cel mai bun conducator, Meeeemeee, recent dat afara pentru incompetenta, nu ca data trecuta pentru delapidare!)

Se spune ca cine se frige cu ciorba sufla si-n iaurt. Eu zic ca cine se frige cu ciorba se frige si a doua oara, fie ca i-a placut, fie ca va spera ca intre timp s-a racit. Manevra asta pe banii statului, care de fapt sunt banii fiecaruia dintre noi, se practica pe plaiurile noastre putand fi numita chiar sport national, fara ca cineva sa reactioneze serios cu exceptia catorva incercari timide prin presa.

Exemplele sunt numeroase si de notorietate. Chiar Gigi si-a inceput cariera de milionar facand schimburi de terenuri cu aceeasi credula Armata Romana, afaceri de genul s-a intalnit hotul cu prostul. Aceleasi manarii stau la baza “scandalului” cu parcul Bordei si vesnica victima ce trebuie neaparat despagubita de catre cetatenii Bucurestiului, Constanda. La fel a ajuns milionar si actualul playboy international, Truica, cel care a smenuit terenul pe care se lafaie la Snagov facand schimb cu teren agricol de o mie de ori mai ieftin localizat prin Dealurile Moldovei ( care la vremea respectiva nici macar nu erau celebre, abia dupa 2002 incepand Vantu sa le populeze cu cadavre de smecheri d’alde Ghita ) pe vremea cand era seful de cabinet al lui Nastase. Exemplele sunt nenumarate iar modus operandi a devenit cunoscut si prescolarilor, doar cei de la DNA se pare ca nu au abilitatea de a observa furaciunile transmise zilnic la televizor.

Eu continui sa cred ca deznodamantul povestii asteia va fi acela ca pana la urma Becali se va “indupleca” si va accepta oferta ce o va primi de la Armata sa ia gratis stadionul si ce mai are primprejur numai sa promita ca va readuce Steaua in Ghencea si ne va lasa si pe noi, prostii, sa-l admiram din cand in cand cum ne face cu mana de la etajul al doilea.

Cand il veti mai vedea prima data pe Gigi, tinandu-se mandru de bracinari, la oficiala Stadionului Steaua sa tineti minte ca ati contribuit fiecare dintre cu cativa banuti pentru bucuria de a-l vedea cocotat acolo.

Sa tineti minte ca fiecare ati dat macar cate un leu, nu pentru Ateneu, ci pentru derbedeu!

Enhanced by Zemanta
Advertisements

3 Comments

  1. 06/10/2011 at 10:32 PM

    […] Despre cat de sincera si dezinteresata a fost toata miscarea cu parasirea si revenirea gasiti aici o parere. Important este ca acum echipa are un nou ajutor de antrenor pentru ca antrenor, strateg, […]

  2. 07/10/2011 at 10:27 AM

    Corect 100% – si vorbesc ca stelist de cand ma stiu. Cred ca istoria mea personala cu stadionul ala e mult mai substantiala si mai indelungata decat a lui Becali. Dar este evident ca ni se pregateste o noua teapa, pe modelul deja brevetat. Pentru care o sa-i si multumim ciobanului 🙂
    Nu m-ar mira ca in 5-10 ani Becali sa-si dea seama ca fotbalul nu prea mai renteaza (in Parlamentul European deja a ajuns si se cam plictiseste, bani din cupele europene nu prea poti sa faci fara rezultate, iar din ce faci multi se duc pe arbitri si alti oameni de casa – sau mai degraba de palat etc) si sa faca altceva din stadionul ala, un mall sau o mini-Pipera, ca doar l-a mostenit de la nen’su’ Oprea.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: